Skymning

Skymningsträdgården

Det är i själva samspelet mellan växterna och ljussättningen som trädgården förvandlas till en levande oas. Med hjälp av noga utvalda växter och spännande belysning får trädgården nytt liv efter skymningen. Det handlar om skuggspel likväl som ljusspel.

Namnet Skymningsträdgård symboliserar vår särskilda fascination för vita blommor i kombination med frodig bladgrönska med tydliga inslag av silver och blått. Vi älskar samspelet mellan ljuset och skuggan och välkomnar mer än gärna skymningen då trädgården får en nästan trolsk slöja över sig. 

Vill du skapa en skymningsträdgård ska du välja växter med vita och pastellfärgade blommor till trädgårdens mörkare hörn. I skuggan trivs faktiskt många växter. Växter med vita blommor reflekterar ljuset och ger härliga glimtar i mörkret. Även växter med silvriga och gråa blad lyser vackert bland de vita blommorna. Det finns också många perenner med vitbrokiga blad, vilka lyser upp även när växten inte blommar.

En trädgård med bara vita blommor och frodig bladgrönska är en elegant syn på dagen. Men det är på natten den riktigt lever upp och blir förtrollande. De vita blommorna lyser i sommarnatten och deras skönhet kommer mer till sin rätt nu än i klart solsken. Blekrosa, blekgula, ljuslila och ljusblåa blommor reflekterar också månens sken om natten, om än något dämpat.

Jobba med belysning och skapa stämning i din trädgård så kan du njuta av liv dygnet runt.

Lycka till // Pia & Pia

Kontakta oss

Till Butiken

 

 

 

Lämna ett svar