"Skymning dra din slöja över blad och gren, vad som slumrar på dagen väcks i månens sken"

Om oss

Idéen till Skymningsträdgård började gro när vi gemensamt konstaterade att vi i Sverige många gånger inte inser vilka möjligheter vi kan skapa för trädgården med hjälp av rätt belysning. Vi är övertygade om att magi föds ur kontraster där motsatserna mellan ljus och mörker är ett särskilt talande exempel. Det är i själva samspelet mellan växterna och ljussättningen som trädgården förvandlas till en levande oas. Med hjälp av noga utvalda växter och spännande belysning får trädgården nytt liv, framförallt efter skymningen. Det handlar om skuggspel likväl som ljusspel.

Vi var två eldsjälar och en tapetserare som inte ville pensioneras som startade Skymningsträdgård. Vi enades kring vårt bottenlösa intresse för växter, inredning och skapandets kreativitet. Tack vare vår nyfikenhet och vår strävan efter att utforska nya terränger har vi utvecklat en unik kombination av tjänster, produkter och kunskap som förhöjer den naturliga mystik som frodas i växternas rike. 2014 förverkligade vi vår dröm och lanserade Skymningsträdgård, ett koncept för att skapa en genuint stämningsfull trädgård som kommer till sin rätt dygnet runt. Namnet Skymningsträdgård symboliserar vår särskilda fascination för vita blommor i kombination med frodig bladgrönska med tydliga inslag av silver och blått.

Men trädgården är så mycket mer än bara växter. I kombination med noga utvald ljussättning och fantasifulla dekorationer skapar du nytt liv och nya möjligheter för din trädgård. Det som förr var en kort säsong i trädgårdar förlänger vi genom våra lusthus meed behaglig inredning.

Bara ett klick bort

Vår webbutik är öppen dygnet runt. Men tyvärr kan man säsongen 2020 endast handla direkt i vår trädgård eller på marknader. Här hittar du både välbeprövade sorter anpassade efter nordiskt klimat liksom växter som attraherar den kräsne samlaren. Vi välkomnar er till trädgårdsbutiken på Kedjevägen 33 A Hägersten (Älvsjö). Här kan du hitta ett sortiment av marktäckare, woodland-, sol-, skugg- och bladväxter samt en del unika färgsorter. Besök oss gärna eller kontakta oss för tidsbokning.

Det är något mystiskt med dagens slut och nattens början. När skymningen faller befinner vi oss i övergången från en värld till en annan. Under nattens täcke vaknar sinnen och förnimmelser till liv och vi välkomnas av magi som i dagen ej skådas.

Odla ditt intresse med oss!

Följ oss i våra sociala kanaler och ta del av allt spännande som vi hittar på.